webbanner abscen

Om Mittrevyn

Rutinerad trio bakom Mittrevyn
Premiär trio
Lars T Johansson, Nils-Gunnar Nilsson och Leif Mattisson i Piratpartajet.

Mittrevyn startades 2005 av Lars T Johansson. Den fösta revyn framfördes i Tonhallen i Sundsvall och bakom revytexterna stod då Ordförrådet, d.v.s. Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson. Året därpå bildades AB Scen JMN av Johansson, Mattisson och Nilsson och företaget står sedan dess som producent för revyn. Spelplats är sedan 2006 Kramfors Folkets Park och produktionerna har blivit stora publik- och kritikerframgångar. Målsättningen med Mittrevyn är att den ska vara en länsrevy med hela Norrland som publikt upptagningsområde

Lars T Johansson har en gedigen revybakgrund. Sedan födseln har han levt i revyglädjens epicentrum och hans båda föräldrar var stora revyprofiler, bl.a. i Härnösand. Själv har Lars T också medverkat i ett flertal revyer innan han landade i Mittrevyn.
Leif och Nils-Gunnar skrev och medverkade i sin första revy 1984. Den hette då Ullångersrevyn och den blev med tiden ett begrepp ute i Revysverige. Under namnet Ordförrådet har författarduon fått sina nummer spridda över hela landet. Man har också erhållit diverse utmärkelser, bl.a. den prestigefyllda Povels Penna som årets bästa lokalrevyförfattare.

Mittrevyn 2005: MittrevYn
Mittrevyn 2006: Vi gör´ne i lag
Mittrevyn 2007: Spexbomb
Mittrevyn 2008: Gladpack
Mittrevyn 2009: Scenfärdigt
Mittrevyn 2010: Piratpartajet
Mittrevyn 2011: Upptåg
Mittrevyn 2012: Rena Snurren
Mittrevyn 2013: Á la carte
Mittrevyn 2014: Skratteverket
Mittrevyn 2015: På bettet
Mittrevyn 2016: Asgarv
Mittrevyn 2017: Blandfars
Mittrevyn 2018: Snick Snack

Tävling Oktober

Vad heter revylegenden Hans Alfredsons mest kända scenfigur?

Mitt svar: *
Namn: *
E-post: *